‘Daan de Jong wint Tour de France 2042’

In Utrecht wordt op 24 september 2014 Daan de Jong geboren. Tijdens zijn jeugd blijkt Daan een jongetje als alle anderen te zijn. Hij houdt van voetballen met zijn vriendjes op het schoolplein en hij vindt school net iets minder leuk dan de meisjes in zijn klas. Daan heeft een wens. Joop Zoetemelk worden.

Zo lang als hij zich al kan herinneren houdt hij namelijk van wielrennen. Het afzien, de heldendaden, de sprints die op een millimeter beslist worden en het winnen. Op weg van school naar huis sprint hij altijd tegen zijn vrienden van het ene naar het andere verkeersbord. Kort gezegd, Daan wil dus een ronderenner worden en de Tour de France winnen. En hij heeft geluk, want onder de juiste omstandigheden, kan hij dat worden.

Factoren

Ex-wielrenner en winnaar van een Touretappe, Rob Harmeling, jeugdtrainer bij de KNWU, Peter Zijerveld en mecanicien van het Olympische jeugdwielerteam, Harrie Cremers, laten hun licht schijnen op enkele belangrijke factoren die de jonge Daan in de gaten moet houden om ooit de Tour de France te winnen.

Op onderstaand wedstrijd profiel ziet u enkele tussen- en bergsprints staan. Deze wijzen u naar de verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat Daan de Tour de France zal winnen. Het gaat om Talent, Training, Mentaal, Materiaal, Lichaam en Team.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *